Kandydatka do rady powiatu – Barbara Karwat

Barbara Janina Karwat

Lista nr 1, poz. nr 6
Okręg wyborczy nr 1 – miasto Giżycko

Mieszkam i pracuję w Giżycku. Urodziłam się 31.01.1966 roku w Krasnymstawie na Lubelszczyźnie. Tam ukończyłam szkołę średnią. Moja rodzinna miejscowość to wieś Siennica Różana, rodzice prowadzili tam gospodarstwo rolne i mieszkają do chwili obecnej. Ukończyłam Prywatną Wyższą szkołę Zawodową w Giżycku o kierunku administracja publiczna. Oraz studia magisterskie na Wyższej Szkole Finansów i Zarządzania w Białymstoku o kierunku zarządzanie i administrowanie.

Kandyduję do rady powiatu ponieważ zadania jakie realizuje powiat są bliskie moim celom.
Posiadam wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu organizacjami. Znam potrzeby przedsiębiorców i ich codzienne problemy. Moim celem jest wspieranie osób niepełnosprawnych, bezrobotnych oraz rodzin ubogich. Współpraca z organizacjami pozarządowymi. Wspieranie turystki, tworzenie klastrów i inkubatora przedsiębiorczości. Pozyskiwanie środków unijnych to priorytet na lata 2014-2020. Jestem zwolenniczką wszelkich sportów, oraz aktywnego wypoczynku.

Zdecydowałam się kandydować do rady powiatu ponieważ chcę mieć wpływ na to co dzieje się na terenie powiatu giżyckiego i reprezentować wszystkich wyborców. Wykorzystać szansę pozyskiwania środków unijnych, rozbudowa infrastruktury turystycznej, wodociągi, kanalizacja i poprawa jakości dróg na miarę XXI wieku.

Samorzad Tu zaczyna się Polska

Komitet Wyborczy PSL